De Heere van Thijssen: Sinds 1966 een begrip in de Duin en Bollenstreek

Het pand aan de Heereweg 173 bestaat al sinds 1878. In het pand worden al vanaf 1901 haren geknipt. De heer Thijssen heeft de zaak in 1966 over kunnen nemen van kapper Van der Ploeg, hiervoor zat er kapper Gilliams met Cor Heemskerk. De heer Thijssen is begonnen als éénmanszaak maar in een periode dat de mode snel veranderde ( Beatles tijd) was hij de moderne herenkapper van Lisse.  Hij was toen 22 jaar en kwam uit de grote stad Haarlem. In Lisse toen der tijd zaten veel “oudere” kappers die de mode niet geheel meer volgde. De zaak groeide in die jaren explosief.

Niet lang hierna moest hij personeel aan gaan nemen en één van de eerste. De Heere van Thijssen. Sinds 1966 een begrip in de Duin en Bollenstreek personeelsleden was toen al Jos van der Klauw en later Jeroen van Duijn.  Inmiddels heeft Jeroen het bedrijf overgenomen. Zo'n 10 jaar geleden is de kapperszaak geheel verbouwd. Wat Jeroen wel graag wilde, was dat het karakter van de zaak behouden zou blijven. Het moest een soort warm bruin café worden maar dan toch met een modern randje.

Dit is dan ook in zijn geheel gelukt en wordt er inmiddels met acht man personeel met veel plezier samen gewerkt. Ook gaat iedereen regelmatig naar cursussen om de laatste mode en technieken goed bij te blijven houden.

Nu kan DHVT gerust zeggen de enige Barbier in de duin en bollenstreek te zijn.